Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Általános vitára alkalmas az Országos Hulladékgazdálkodási Terv

MTI
2002.10.04. 09:21
Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv elfogadásával Magyarországon végre elindulhat a munka, meg lehet szüntetni a szeméthegyeket és a 40 éves elmaradást a hulladékgazdálkodás terén - mondta Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter csütörtökön a parlamentben. A tervről szóló határozati javaslat általános vitáját megnyitó expozéjában Kóródi Mária kiemelte: a hulladékgazdálkodási terv elkészítését még a 2000-ben elfogadott hulladékgazdálkodási törvény írta elő azzal, hogy a feladatot a lehető legrövidebb időn belül el kell végezni, az EU-jogharmonizáció érdekében is.

Mint elhangzott, a terv el is készült 2001 májusára, az Orbán-kormány pedig tavaly szeptemberben nyújtotta be az Országgyűlés elé, ezt követően pedig a bizottságok általános vitára alkalmasnak találták. "Az előző kormánynak tehát lehetősége lett volna még 2001-ben elfogadni a javaslatot, erre ígéretet is tett az EU-nak, amikor a csatlakozási tárgyalásokon a környezetvédelmi fejezetet ideiglenesen lezárták. Mégsem tette meg" - emlékeztetett Kóródi Mária.

A határozati javaslatot megvitató országgyűlési bizottságok többsége egyhangúlag általános vitára alkalmasnak találta az Országos Hulladékgazdálkodási Tervről szóló előterjesztést, a környezetvédelmi bizottságban azonban megfogalmazódott ellenvélemény is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!