Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Általános vitára alkalmas az Országos Hulladékgazdálkodási Terv

MTI
2002.10.04. 09:21
Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv elfogadásával Magyarországon végre elindulhat a munka, meg lehet szüntetni a szeméthegyeket és a 40 éves elmaradást a hulladékgazdálkodás terén - mondta Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter csütörtökön a parlamentben. A tervről szóló határozati javaslat általános vitáját megnyitó expozéjában Kóródi Mária kiemelte: a hulladékgazdálkodási terv elkészítését még a 2000-ben elfogadott hulladékgazdálkodási törvény írta elő azzal, hogy a feladatot a lehető legrövidebb időn belül el kell végezni, az EU-jogharmonizáció érdekében is.

Mint elhangzott, a terv el is készült 2001 májusára, az Orbán-kormány pedig tavaly szeptemberben nyújtotta be az Országgyűlés elé, ezt követően pedig a bizottságok általános vitára alkalmasnak találták. "Az előző kormánynak tehát lehetősége lett volna még 2001-ben elfogadni a javaslatot, erre ígéretet is tett az EU-nak, amikor a csatlakozási tárgyalásokon a környezetvédelmi fejezetet ideiglenesen lezárták. Mégsem tette meg" - emlékeztetett Kóródi Mária.

A határozati javaslatot megvitató országgyűlési bizottságok többsége egyhangúlag általános vitára alkalmasnak találta az Országos Hulladékgazdálkodási Tervről szóló előterjesztést, a környezetvédelmi bizottságban azonban megfogalmazódott ellenvélemény is.