Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Számítógépet kap minden parókia

MTI
2002.10.05. 20:37
A Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen az IBM Magyarország támogatásával olyan számítógépet és programot adtak át a helyi óvodának, amelynek segítségével a kisgyerekek már iskolás korukra megtanulják a számítógép kezelését, közölte Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára pénteken Debrecenben sajtótájékoztatón.

Csepeli György hangsúlyozta: a kormány második száznapos programja keretében ez év december 31-ig minden településen, ahol az technikailag megoldható, megteremtik az internet-hozzáférést az önkormányzatok számára. "Egyúttal arra kérjük a helyhatóságokat, hogy a hét egy napján biztosítsanak lehetőségeket a településen élő gyerekeknek és családoknak a világháló használatára" - tette hozzá. A politikai államtitkár tájékoztatása szerint ez az program 1,9 milliárd forintba kerül.

Csepeli György bejelentette: levélben fordult az egyházakhoz, mert szeretnének a jövő évtől minden egyházközséget, parókiát számítógéppel ellátni. Az egyházaktól ugyanazt kérik, mint az önkormányzatoktól, vagyis, hogy a hét egy napján tegyék lehetővé a gyermekek és a családok számára az internet használatát.