Piroska
3 °C
3 °C

Számítógépet kap minden parókia

MTI
2002.10.05. 20:37
A Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen az IBM Magyarország támogatásával olyan számítógépet és programot adtak át a helyi óvodának, amelynek segítségével a kisgyerekek már iskolás korukra megtanulják a számítógép kezelését, közölte Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára pénteken Debrecenben sajtótájékoztatón.

Csepeli György hangsúlyozta: a kormány második száznapos programja keretében ez év december 31-ig minden településen, ahol az technikailag megoldható, megteremtik az internet-hozzáférést az önkormányzatok számára. "Egyúttal arra kérjük a helyhatóságokat, hogy a hét egy napján biztosítsanak lehetőségeket a településen élő gyerekeknek és családoknak a világháló használatára" - tette hozzá. A politikai államtitkár tájékoztatása szerint ez az program 1,9 milliárd forintba kerül.

Csepeli György bejelentette: levélben fordult az egyházakhoz, mert szeretnének a jövő évtől minden egyházközséget, parókiát számítógéppel ellátni. Az egyházaktól ugyanazt kérik, mint az önkormányzatoktól, vagyis, hogy a hét egy napján tegyék lehetővé a gyermekek és a családok számára az internet használatát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!