Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

SMS-ben hívja a mosógép a szerelőt, ha elromlik

Index
2002.10.10. 15:06
Az Ariston Digital háztartási gépek a lakás elektromos hálózatán keresztül kommunikálnak tulajdonosukkal és a többi háztartási géppel. Az új mosógépek, sütők és mosogatógépek SMS-t küldenek a szerelőnek, ha meghibásodnak, a többi háztartási géppel információt cserélnek, felmérik, s - amennyiben szükséges - csökkentik az energiafogyasztást. Az új generációs "Wrap inside" háztartási gépek vezetékes modem segítségével, az elektromos hálózaton keresztül kommunikálnak.

A háztartási gépek működésükről információt küldenek a digitális szervizközpontba és jelentik az esetleges meghibásodást. Egy hosszabb áramkimaradás esetén a készülék riasztójelet ad, így a fogyasztó meg tudja menteni a hűtőben tárolt ételt. Az Ariston Digital háztartási gépek a lakás elektromos vezetékein keresztül kommunikálnak egymással. Betartják a felhasználó által meghatározott fontossági sorrendet, és egy esetleges áramkimaradás esetén el tudják dönteni, hogy a mosógépnek, a hűtőnek, a mosogatógépnek vagy a sütőnek adjanak elsőbbséget.