Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kamerás mobilokat szállít Kínába a NEC

MTI
2002.10.10. 17:25
A legnagyobb japán mobiltelefonkészülék-gyártó, a NEC Corp. digitális kamerával szerelt mobiltelefonok szállítását kezdi meg Kínába. A tervek szerint a következő pénzügyi évben a cég által Kínában eladott készülékek száma eléri az egymilliót, a 2004/2005-ös pénzügyi évre pedig a hárommilliót. A telefonok a GSM/GPRS rendszerrel működnek, amelyet a 109 millió előfizetővel a világ legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatójának számító China Mobile (Hongkong) is használ. A China Mobile közleményéből kiderül, hogy a NEC egyike azoknak a szállítóknak, melyektől összesen 300 ezer darab készüléket rendelt fejlett multimédiás mobiltelefon-szolgáltatásának promóciós kampányához.

A NEC által szállítandó készülékek a piac felső minőségi és árszegmensét célozzák meg. A készülékek 100 ezer pixeles képfelbontású beépített kamerával, 2,2 colos színes monitorral, valamint egy kiegészítő, a hátlapon elhelyezett egycolos kijelzővel lesznek szerelve. A NEC a márciusban záró folyó pénzügyi évben összesen 500 ezer darabot tervez szállítani Kínába. Kínában, a világ legnagyobb mobiltelefon-piacán havonta 4,5-5,0 millió készülék talál gazdára.