Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőn osztják ki a Charles Simonyi kutatói ösztöndíjakat

MTI
2002.10.14. 11:37
Az idén Elekes Károly biológus, Fülöp Ferenc vegyész, Lantos Béla mérnök és Miskolczy Ambrus történész nyerte el a Charles Simonyi kutatói ösztöndíjat, a 2,5 millió forinttal járó elismeréseket hétfőn ünnepi tudományos ülésen adják át a Magyar Tudományos Akadémián. A díjakat Hiller István, a szaktárca politikai államtitkára és Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke nyújtja át.

Az Oktatási Minisztérium, a Magyar Tudományos Akadémia, a Simonyi család és az Alapítvány a Magyar Felsőoktatásért és Kutatásért (AMFK) 2000. augusztus 10-én kötött megállapodást a Charles Simonyi Kutatói Ösztöndíj megalapítására. Az ösztöndíjat évente három, egyetemen vagy kutatóintézetben dolgozó, kimagasló teljesítményt nyújtó kutató kaphatja meg.

Charles Simonyi, a 2001-ben elhunyt Simonyi Károly fizikus professzor fia idén áprilisban 25 millió forintot adományozott az alapítványnak, amely lehetőséget biztosít, hogy a kutatói ösztöndíj további három évig folytatódjon.