Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Etnikai kisebbségek az információs társadalomban

Index
2002.10.15. 20:12
A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek helye az információs társadalomban címmel konzultációt rendezett az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az országos kisebbségi önkormányzatok képviselői számára kedden Budapesten. Az országos kisebbségi önkormányzatok és az IHM közötti további együttműködés hatékonyabbá tétele érdekében Csepeli György politikai államtitkár kisebbségi informatikai fórum létrehozását javasolta.

Suhajda Attila helyettes államtitkár a minisztérium idei pályázatainak a kisebbségi önkormányzatok számára lényeges részleteiről adott tájékoztatást. Kiemelten szólt az október 14-én "eVilág - digitális tartalom és kultúra (hazai kulturális javak a digitális világban)" címmel meghirdetett pályázatról.

A konzultáción az országos kisebbségi önkormányzatok képviselői röviden bemutatták az általuk képviselt szervezet jelenlegi helyzetét, informatikai hátterét, és jelezték, hogy igényük lenne további fejlesztésekre. "Az eszköz- és hozzáférés biztosításának fontossága mellett a jelenlevők leginkább a megfelelő informatikai képzés jelentőségét hangsúlyozták" - áll a közleményben.