Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyorsan terjed a Java Card

Index
2002.11.07. 14:58
Tavaly több mint 400 százalékkal nőtt a Java Card termékek alkalmazása a digitális azonosítási megoldásokban - derül ki a Frost & Sullivan felméréséből. Világszerte rendkívüli mértékben nőtt a Java Card technológia használata a kormányzati, katonai, egészségügyi és vállalati azonosítási piacokon. A gyors terjedés igazolja a Java Card platform robusztusságát: a technológia képes kielégíteni a biztonságos digitális azonosítási megoldások iránti növekvő piaci igényeket.

A Sun a Liberty Alliance alapító tagjaként számos vállalattal működik együtt a biztonságos digitális azonosítás interneten keresztüli megosztásával kapcsolatos technológia fejlesztésében. A digitális azonosítási rendszerek bonyolult világában a kártyakibocsátók nyílt biztonsági szabványon alapuló, befektetéseiket védő intelligens kártyákat szeretnének működtetni, amelyek többféle alkalmazást is támogatnak és a rajtuk található kisalkalmazások dinamikusan frissíthetők. További elvárás, hogy az alkalmazások képesek legyenek együttműködni a különböző gyártóktól származó kártyákon lévő megoldásokkal.

A Java Card licencét eddig 12 ország több mint 50 cége vásárolta meg. A licencvásárlók együtt több mint 260 millió kártyát szállítottak le, ezáltal a Java Card a legszélesebb körben alkalmazott intelligenskártya-platformmá vált a mobiltelefon SIM kártyájától a bankkártyáig. Számos új nagyméretű digitális azonosítási program, így a tajvani 24 millió egészségügyi azonosítókártya rendszer kiépítése most kerül megvalósításra. Az Egyesült Államok számos kormányzati szervezete - például a Pénzügyminisztérium és a Közlekedésbiztonsági Felügyelet - jelentette be, hogy Java Card alapú azonosítókártyákat fog használni, csatlakozva a Hadügyminisztérium 4,3 milliós kártyaprogramjához.

A Sun Cartes 2002 konferencián bemutatott, a mobil telefonokhoz, biztonságos digitális azonosításhoz és digitális jogok felügyeletéhez használható Java Card megoldása speciális funkciókat biztosít, mint például a Java Card Remote Method Invocation (JCRMI) a gyorsabb alkalmazásfejlesztés érdekében; Logical Channels az új vezeték nélküli szabványok támogatásához; valamint az Elliptic Curve titkosítás és az Advanced Encryption Standard (AES) támogatása a magasabb biztonsági követelmények érdekében.

A közvetitő funkció támogatása biztonságos átvitelt tesz lehetővé: a kártyát egyszerűen el kell húzni az olvasóeszköztől 10 centiméterre. A technológia széles körben használható épületekbe való belépésnél és tömegközlekedésnél fix funkciójú lapkákkal.