Piroska
3 °C
4 °C

Gyorsan terjed a Java Card

Index
2002.11.07. 14:58
Tavaly több mint 400 százalékkal nőtt a Java Card termékek alkalmazása a digitális azonosítási megoldásokban - derül ki a Frost & Sullivan felméréséből. Világszerte rendkívüli mértékben nőtt a Java Card technológia használata a kormányzati, katonai, egészségügyi és vállalati azonosítási piacokon. A gyors terjedés igazolja a Java Card platform robusztusságát: a technológia képes kielégíteni a biztonságos digitális azonosítási megoldások iránti növekvő piaci igényeket.

A Sun a Liberty Alliance alapító tagjaként számos vállalattal működik együtt a biztonságos digitális azonosítás interneten keresztüli megosztásával kapcsolatos technológia fejlesztésében. A digitális azonosítási rendszerek bonyolult világában a kártyakibocsátók nyílt biztonsági szabványon alapuló, befektetéseiket védő intelligens kártyákat szeretnének működtetni, amelyek többféle alkalmazást is támogatnak és a rajtuk található kisalkalmazások dinamikusan frissíthetők. További elvárás, hogy az alkalmazások képesek legyenek együttműködni a különböző gyártóktól származó kártyákon lévő megoldásokkal.

A Java Card licencét eddig 12 ország több mint 50 cége vásárolta meg. A licencvásárlók együtt több mint 260 millió kártyát szállítottak le, ezáltal a Java Card a legszélesebb körben alkalmazott intelligenskártya-platformmá vált a mobiltelefon SIM kártyájától a bankkártyáig. Számos új nagyméretű digitális azonosítási program, így a tajvani 24 millió egészségügyi azonosítókártya rendszer kiépítése most kerül megvalósításra. Az Egyesült Államok számos kormányzati szervezete - például a Pénzügyminisztérium és a Közlekedésbiztonsági Felügyelet - jelentette be, hogy Java Card alapú azonosítókártyákat fog használni, csatlakozva a Hadügyminisztérium 4,3 milliós kártyaprogramjához.

A Sun Cartes 2002 konferencián bemutatott, a mobil telefonokhoz, biztonságos digitális azonosításhoz és digitális jogok felügyeletéhez használható Java Card megoldása speciális funkciókat biztosít, mint például a Java Card Remote Method Invocation (JCRMI) a gyorsabb alkalmazásfejlesztés érdekében; Logical Channels az új vezeték nélküli szabványok támogatásához; valamint az Elliptic Curve titkosítás és az Advanced Encryption Standard (AES) támogatása a magasabb biztonsági követelmények érdekében.

A közvetitő funkció támogatása biztonságos átvitelt tesz lehetővé: a kártyát egyszerűen el kell húzni az olvasóeszköztől 10 centiméterre. A technológia széles körben használható épületekbe való belépésnél és tömegközlekedésnél fix funkciójú lapkákkal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!