Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A 3Com és a Xircom rendezték szabadalomsértési pereiket

Index
2002.11.14. 11:26
A 3Com, a Xircom és az Intel bejelentették, hogy rendezték szabadalomsértési pereiket. Ezek közül egyet a 3Com indított a Xircom ellen, kettőt pedig a Xircom a 3Com ellen. A megegyezés értelmében a Xircom 15 millió dollárt fizet a 3Comnak. Az érintett 3Com szabadalmak érvényességével, és az azokat sértő Xircom termékekkel, így a RealPorttal és a RealPort2-vel kapcsolatosan közös, írásos megállapodás születik.

A két cég ezen kívül megállapodott a per tárgyát képező szabadalmak keresztlicenceléséről, és a Xircom jogfenntartás nélkül megszünteti a 3Com ellen indított pereit. A Xircomot az Intel Corporation 2001-ben vásárolta fel, miután a 3Com 2000 májusában Utah államban pert indított a Xircom ellen szabadalomsértés miatt.

A bíróság 2002. március 22-i döntése az volt, hogy a 3Com vádjai, mely szerint a Xircom megsérti a 6146209-es számú USA-szabadalom 29-es cikkelyét, várhatóan meg fognak állni. Júliusban Tena Campbell bírőnő az USA Utah kerületi bíróságán jogosnak ítélte a 3Com kérelmét egy olyan előzetes bírósági végzés iránt, amely megtiltja a Xircomnak egy sor termék, így többek között a RealPort és RealPort2 gyártását, használatát, értékesítését és forgalmazásra felkínálását az Egyesült Államok területén, továbbá a termékek az Egyesült Államokba importálását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!