Árpád
-2 °C
3 °C

Az IBM bejelentette új Power4+ processzorát

Index
2002.11.14. 11:50
Az IBM eServerT p650 az első szerver, amely az IBM új, 64-bites Power4+T processzorával van felszerelve, és amely a legkorszerűbb 0,13 mikronos technológiát alkalmazza. Az így készülő, következő generációs Power4 chipek egy processzorra vetítve harmadannyi energiát használnak fel, mint a Sun UltraSPARC III chip, azonos frekvencia mellett. A nyolc processzoros p650-es 1,2 illetve 1,45 gigahertzes Power4+ chipekkel rendelhető.
A számítógépgyártó közleménye szerint a p650-es ideális az olyan alkalmazások futtatásához, mint a vállalati erőforrás-tervezés, az beszállítóilánc-kezelés, az ügyfélszolgálat-menedzsment vagy az üzleti intelligencia.
A p650 ezen túlmenően a nyolc dinamikus partíció lehetőségével példa nélküli rugalmasságot biztosít. Operációs rendszere az AIXR 5LT, valamint a Linux, önálló partíciókon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?