Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megduplázódhat az online boltok karácsonyi forgalma

Napi Gazdaság
2002.11.14. 12:21
Bár az elektronikus kereskedelemben mára eltúlzottnak bizonyultak a pár évvel ezelőtti remények, az idei karácsonyi időszak mégis messze a legerősebb lesz az online értékesítő cégek számára. A londoni Forrester Research piackutató cég előrejelzése szerint az európai fogyasztók a negyedik negyedévben 7,6 milliárd euró értékben fognak vásárolni az interneten keresztül. A tavalyi negyedik negyedévben az összeg csak valamivel 4 milliárd euró fölött volt, és a prognosztizált 86 százalékos növekedés azt mutatja, hogy az online kiskereskedők egyre jobban el tudják fogadtatni a vásárlásnak ezt a formáját az ártudatos fogyasztókkal. Az európai felnőttek körében a tavalyi 14-ről az idén előreláthatólag 19 százalékra nő azoknak az aránya, akik kipróbálják az elektronikus kereskedelmet.

A Reuters által ismertetett prognózis szerint a legtöbben Németországban fognak online vásárolni, várhatóan 18 millió német rendel valamit az internet segítségével, az elköltött összeg pedig 2,2 milliárd euró lesz. Az érték szempontjából azonban a britek vezetnek, ők előreláthatólag 2,6 milliárd euróért vesznek árukat az online kereskedőktől a negyedik negyedévben. A Forrester prognózisa valamivel derűlátóbb a GartnerG2 piackutató cégénél, amely a múlt hónapban azt jósolta, hogy a negyedik negyedévben az európai e-kereskedelmi szektor 75 százalékkal bővül éves összehasonlításban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?