Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Neumann János centenáriumi év jövőre

Index
2002.11.14. 12:32
A Neumann János Számítógép-tudomány Társaság 2003-ban, egész éven át tartó országos, fővárosi és regionális eseménysorozat keretében emlékezik meg névadója születésének 100. évfordulójáról. A Neumann-Emlékév fővédnöki tisztét Mádl Ferenc köztársasági elnök tölti be.

A centenáriumi év központi eseményére, a Neumann-kongresszusra számos külföldi és hazai szaktekintély részvételével 2003 október 15-17. között a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor. Márciusban az Internet-Fiestát, májusban a World Wide Web konferenciát, júliusban pedig az informatikának a mezőgazdaság területén történő alkalmazásával foglalkozó EFITA 2003 konferenciát rendezik meg Budapesten.

A programban különböző versenyek is szerepelnek, az NJSZT az ELTÉ-vel szorosan együttműködve 10-13 éves általános iskolások számára Kihívás 2003 "Ismerd meg Európát az interneten keresztül" 3 fordulós versenyt tervez, továbbá egy többfordulós vetélkedőt az informatikai írástudásról.