Árpád
-2 °C
4 °C

Az internetre indul az Xbox

Reuters
2002.11.15. 11:27
A Microsoft pénteken indítja el az Xbox játékkonzolhoz tartozó online szolgáltatását, az Xbox Live-ot. Egy éves előfizetés a szolgáltatásra 49 dollárba kerül, a felhasználók ezért két játékdemót, és egy olyan kommunikációs készletet is kapnak, mellyel élőben társaloghatnak a rendszeren keresztül. A Tokióban, Londonban és Redmondban elhelyezett szerverek egymillió felhasználót tudnak kiszolgálni, közülük egyszerre 250 ezren játszhatnak. A cég arra számít, hogy év végéig körülbelül 100 ezer játékos csatlakozik a rendszerhez. Az év végéig kilenc Xbox Live-ot támogató játékszoftver jelenhet meg, köztük az Unreal Championship című FPS is.

A Microsoft az elkövetkező öt évben 2 milliárd dollárt kíván költeni az Xbox-projektre. A konzol az amerikai piacon egyébként továbbra is csak második a Sony PlayStation 2-je mögött, a Microsoft otthoni szórakoztató termékeket gyártó részlege az előző negyedévben 177 millió dollár veszteséggel zárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?