Judit
3 °C
7 °C

Jön az önmegsemmisítő DVD

New York Times
2002.11.15. 14:34
Az USA egyes államaiban a Nappy Roots zenekar lemeze mellé egy ingyenes DVD-t is kapnak a vásárlók, amin a zenekar új zenei DVD-jének 10 perces promóciós anyaga található. A lemez azonban nyolc óra múlva megsemmisíti önmagát. A Flexplay amerikai cég által kifejlesztett technika lényege, hogy a lemezre egy olyan réteget visznek fel, mely a levegővel érintkezve oxidálódik, és így átlátszatlan felületet képez. Ezzel az eljárással maximum 60 óra élettartamú lemezek gyárthatók.

A latin-amerikai MTV Video Music Awards díjkiosztóján is ilyen lemezeken kapják majd meg a sajtó képviselői a Halj meg máskor! című James Bond-film promóciós anyagát. Az önmegsemmisítő lemezek elsősorban reklámcélokat szolgálhatnak majd. Egy másik gyártó, a Spectradisc arra is felhívta a figyelmet, hogy ezek a lemezek ideálisak lehetnek azoknak, akik utazás közben szeretnének filmeket nézni, a hagyományos lemezeket azonban csak nehezen tudnák visszajuttatni a kölcsönzőkbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?