Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két UMTS-licencet árverez el Horvátország

MTI
2002.11.15. 17:34
Horvátország 2003 márciusában két harmadik generációs UMTS mobillicencet árverez el - jelentette be pénteken a horvát távközlési miniszter a Vecernji list napilapnak nyilatkozva. A harmadik horvát UMTS-licencre még ugyancsak a jövő év folyamán kiírják a tendert, s 2003-ban megkezdődik a vezetékes telefonpiac liberalizálása is.

A Hrvatski Telekom többségi részének eladása után - a Deutsche Telekomnak 2001-ben - most a horvát telefonpiacot teljes egészében szeretnék liberalizálni. Az, hogy ez további vezetékes licencek kiírását jelenti-e, még attól függ, hogy a lehetséges szolgáltatók maguk kiépítenék-e a megfelelő infrastuktúrát.

A Mobilkom Austria mind a horvát UMTS, mind pedig a vezetékes piacon a startnál áll: horvát mobil-leánycége a VIPnet érdeklődik aziránt, hogy a jövőben vezetékes szolgáltatást is kínáljon Horvátországban. Jelenleg Horvátországban a VIPnet és a HT leánycége, a Cronet a két jelenlévő mobilszolgáltató.