Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Elindult a Sulinet Expressz

MTI
2002.11.18. 10:23
A Sulinet Expressz program célja technikai oldalról biztosítani, hogy a magyar közoktatás a XXI. századba léphessen; a programot Magyar Bálint oktatási miniszter indította útjára szombaton a budapesti Educatio 2002 nemzetközi oktatási szakkiállításon.

A miniszter elmondása szerint a Sulinet Expressz segítségével szeretnék elérni, hogy 2004-2005-re minden oktatási intézmény a világhálóra kapcsolódjon a jelenleginél nagyobb sávszélességgel; valamint 300 határon túli magyar iskolának és kulturális intézménynek is biztosítsák az internet-hozzáférést.

"Célunk, hogy 2006-ig minden ötödik középiskolásra és minden tizedik általános iskolásra jusson egy számítógép, ehhez évente 20-30 ezer számítógépet kell bejuttatnunk az oktatás rendszerébe" - tette hozzá Magyar Bálint.

Az oktatási miniszter szerint a Sulinet Expressz egyik célja, hogy a digitális információhordozók bekerüljenek az oktatás fő áramába, ezért a program keretében felgyorsul a digitális tananyag-fejlesztési program, és elindul az e-learning program is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!