Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elindult a Sulinet Expressz

MTI
2002.11.18. 10:23
A Sulinet Expressz program célja technikai oldalról biztosítani, hogy a magyar közoktatás a XXI. századba léphessen; a programot Magyar Bálint oktatási miniszter indította útjára szombaton a budapesti Educatio 2002 nemzetközi oktatási szakkiállításon.

A miniszter elmondása szerint a Sulinet Expressz segítségével szeretnék elérni, hogy 2004-2005-re minden oktatási intézmény a világhálóra kapcsolódjon a jelenleginél nagyobb sávszélességgel; valamint 300 határon túli magyar iskolának és kulturális intézménynek is biztosítsák az internet-hozzáférést.

"Célunk, hogy 2006-ig minden ötödik középiskolásra és minden tizedik általános iskolásra jusson egy számítógép, ehhez évente 20-30 ezer számítógépet kell bejuttatnunk az oktatás rendszerébe" - tette hozzá Magyar Bálint.

Az oktatási miniszter szerint a Sulinet Expressz egyik célja, hogy a digitális információhordozók bekerüljenek az oktatás fő áramába, ezért a program keretében felgyorsul a digitális tananyag-fejlesztési program, és elindul az e-learning program is.