Friderika
12 °C
29 °C

Pontokért adhatók le a HP festékkazetták

Index
2002.11.18. 15:10
A HP Magyarország Kft. az anyavállalata "Return & Recycling" környezetvédelmi programja keretében Magyarországon is bevezette a kiürült festékkazetták begyűjtésére szolgáló HP Take Back programot.
A veszélyes hulladéknak minősülő tintapatronokat a szükséges engedélyekkel rendelkező TERRA-V Kft. közvetlenül a végfelhasználóktól gyűjti be, míg az általános hulladéknak minősülő lézer-festékkazettákat a HP minősített kiskereskedői az ország 31 pontján gyűjthetik.
A HP termékek végfelhasználói a kiürült festékkazettákért kapott pontjaikat három kategória termékeire, akár HP kellékanyagokra is beválthatják. A festékkazetták, illetve a megszerzett pontok regisztrációja és nyomon követése a program weboldalán (www.hp.hu/takeback/) történik, az adatokat a HP viszonteladói szolgáltatják.
Magyarországon a 259 regisztrált felhasználó vesz részt a programban, így közé tartozik az Alcoa-Köfém, a Unilever, a Shell, az Ericsson, a GE Tungsram, a Pioneer; az államigazgatási szférából az ORFK, a Vám- és Pénzügyőrség, a Pénzügyminisztérium, az APEH, a Munkaügyi Központ, a Regionális Környezetvédelmi Központ, valamint számos földhivatal, polgármesteri hivatal, és iskola.