Árpád
-2 °C
4 °C

Pontokért adhatók le a HP festékkazetták

Index
2002.11.18. 15:10
A HP Magyarország Kft. az anyavállalata "Return & Recycling" környezetvédelmi programja keretében Magyarországon is bevezette a kiürült festékkazetták begyűjtésére szolgáló HP Take Back programot.
A veszélyes hulladéknak minősülő tintapatronokat a szükséges engedélyekkel rendelkező TERRA-V Kft. közvetlenül a végfelhasználóktól gyűjti be, míg az általános hulladéknak minősülő lézer-festékkazettákat a HP minősített kiskereskedői az ország 31 pontján gyűjthetik.
A HP termékek végfelhasználói a kiürült festékkazettákért kapott pontjaikat három kategória termékeire, akár HP kellékanyagokra is beválthatják. A festékkazetták, illetve a megszerzett pontok regisztrációja és nyomon követése a program weboldalán (www.hp.hu/takeback/) történik, az adatokat a HP viszonteladói szolgáltatják.
Magyarországon a 259 regisztrált felhasználó vesz részt a programban, így közé tartozik az Alcoa-Köfém, a Unilever, a Shell, az Ericsson, a GE Tungsram, a Pioneer; az államigazgatási szférából az ORFK, a Vám- és Pénzügyőrség, a Pénzügyminisztérium, az APEH, a Munkaügyi Központ, a Regionális Környezetvédelmi Központ, valamint számos földhivatal, polgármesteri hivatal, és iskola.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?