Ábrahám
17 °C
29 °C

Mindentudás Egyeteme idegen nyelveken is a neten

MTI
2002.11.19. 08:37
A Mindentudás Egyeteme idegen nyelvű internetes változatainak létrehozásáról állapodtak meg az ismeretterjesztő sorozat alapítói - a Magyar Tudományos Akadémia, a Matáv és az Axelero - a Magyar UNESCO Bizottsággal hétfőn. A kezdeményezés értelmében olyan három nyelvű - angol, német és francia - kiegészítő anyagok készülnek majd az előadásokhoz kapcsolódóan, amelyek az alapgondolatot, az előadókat, a tematikát, valamint a magyarországi kutatási-oktatási hátteret bemutató ismertetőként szolgálnak.

A sajtóanyag szerint a nyilvános egyetem idegen nyelvű megjelenítése egyebek között színvonalas, országképet erősítő elem lehet a magyar külképviseletek diplomáciai, illetve promóciós munkájában, a külföldi magyar intézetek, lektorátusok és kutatási egységek prezentációs anyagaként szolgálhat, és segíthet felkelteni az uniós és kelet-európai diákok körében az érdeklődést a magyar felsőoktatás iránt.

A Magyar UNESCO Bizottság az együttműködési megállapodás keretében támogatja az idegen nyelvi anyagok elkészítését, valamint a nemzetközi kapcsolatfelvételt. A Mindentudás Egyeteme internetes megjelenésének idegen nyelvi kiterjesztésében partnerként közreműködik a Balassi Bálint Intézet és a TEMPUS Magyarországi Közalapítvány.