Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindentudás Egyeteme idegen nyelveken is a neten

MTI
2002.11.19. 08:37
A Mindentudás Egyeteme idegen nyelvű internetes változatainak létrehozásáról állapodtak meg az ismeretterjesztő sorozat alapítói - a Magyar Tudományos Akadémia, a Matáv és az Axelero - a Magyar UNESCO Bizottsággal hétfőn. A kezdeményezés értelmében olyan három nyelvű - angol, német és francia - kiegészítő anyagok készülnek majd az előadásokhoz kapcsolódóan, amelyek az alapgondolatot, az előadókat, a tematikát, valamint a magyarországi kutatási-oktatási hátteret bemutató ismertetőként szolgálnak.

A sajtóanyag szerint a nyilvános egyetem idegen nyelvű megjelenítése egyebek között színvonalas, országképet erősítő elem lehet a magyar külképviseletek diplomáciai, illetve promóciós munkájában, a külföldi magyar intézetek, lektorátusok és kutatási egységek prezentációs anyagaként szolgálhat, és segíthet felkelteni az uniós és kelet-európai diákok körében az érdeklődést a magyar felsőoktatás iránt.

A Magyar UNESCO Bizottság az együttműködési megállapodás keretében támogatja az idegen nyelvi anyagok elkészítését, valamint a nemzetközi kapcsolatfelvételt. A Mindentudás Egyeteme internetes megjelenésének idegen nyelvi kiterjesztésében partnerként közreműködik a Balassi Bálint Intézet és a TEMPUS Magyarországi Közalapítvány.