Judit
2 °C
7 °C

Teleházak létesültek 12 szabolcsi településen

MTI
2002.11.20. 09:09
Befejeződött a közösségi információs és telekommunikációs szolgáltató központok kialakítása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a térségi munkaügyi központ anyagi támogatásával tizenkét - ötezer lakos alatti - településen hoztak létre teleházat. Temesfalvi Miklós, a szervezet igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: községenként 4 millió forinttal segítették - pályázat útján - a számítástechnikai centrumok létrehozását és működtetését vállaló önkormányzatok, civil szervezetek, illetve közhasznú társaságok beruházását.

A munkaügyi központ emellett három évre, 60 millió forint összeggel átvállalta a teleházakban foglalkoztatott két-két dolgozó bérköltségét és annak járulékait. Az alkalmazottakat a regisztrált munkanélküliek közül választották ki, akiket kiképzett a szervezet a feladat ellátására.

Az információs és telekommunikációs központokat az idei első fél évben 22 ezren keresték fel, így a szakemberek szerint év végéig meghaladja majd a szolgáltatást igénybe vevők száma az 50 ezret.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?