Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még sérülékenyek az USA kormányzati szerverei

TecChannel
2002.11.21. 11:14
Bár az amerikai kormány az idén háromszorosára emelte az informatikai biztonságra fordítandó keretet, a szövetségi hivatalok hálózatai és szerverei még nincsenek kellően védve a cycertámadásokkal szemben. 24 tesztelt rendszer közül 15 megbukott a GAO (General Accounting Office) által végzett vizsgálaton. Kenneth Mead, a hivatal informatikai biztonsági szakértője szerint a legsérülékenyebbnek a közlekedési minisztérium hálózatát találták, mivel a teszt 100 előírt kritériumából csak 28-at teljesített. Ezen kívül a minisztérium elmulasztotta jelenteni az oldalát ért három sikeres hackertámadást.

Nagy biztonsági kockázatot jelent több mulasztás közös kombinációja. Eszerint a rendszergazdák nem telepítik a hibajavításokat, és két éve ismert biztonsági rések is tárva-nyitva állnak. Ezek kívül a bizalmas adatokat nem védik megfelelően. Például a hivatalt elhagyó munkatársak jelszavait és belépési adatait nem törölték. A jelentés szerint teljesen hiányzott a elektronikus támadások nyomán bekövetkező esetleges összeomlás után alkalmazandó szükségterv. Összességében azonban a biztonsági szint jobb, mint az elmúlt években volt.