Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A HP molekuláris chipet szabadalmaztatott

TecChannel
2002.11.21. 13:43
A Hewlett-Packard benyújtotta a kémiai szintézisű és összeállítású elektromos eszközök szabadalmát. Az US 6.459.095 szám alatt szereplő irat a HP szerint egy egyszerű és költséghatékony eljárás mutat be, mellyel molekuláris szinten logikai-, tároló-, kommunikációs, és jeltovábbítási fukciók képezhetők le. Az ilyen előállítású eszközök segíthetnek a jelenlegi szilícium technológia korlátainak átlépésében.

A molekuláris eljárásban a HP szerint kapcsolható molekulák kötik össze az alig néhány atom vastagságú vezetőrétegeket. Minden egyes kereszteződésben lehetséges volna egy bitet tárolni. A szabadalom egyik tulajdonosa, James R. Heath szerint ezt az elvet alkalmazva további 50 évig érvényes lehet Moore-féle törvény. Ez a "szabály" azt mondja ki, hogy a számítógépekbe épített tranzisztorok száma másfél-két évente megduplázódik.