Erzsébet
1 °C
4 °C

Denevérharapás okozta a denevérvédő halálát

MTI
2002.11.25. 12:21
Veszettség következtében meghalt az a skót természetvédő, akit egy denevér harapott meg. Száz év óta ez az első eset, hogy Nagy-Britanniában veszettség végezzen valakivel. Az illetékes londoni egészségügyi hatóság szerint egyértelműen denevérharapás okozta a gyilkos kórt.

Dundee város egyik kórházában vasárnap halt meg az áldozat, David McRae. A férfi hosszú éveken keresztül harcolt a denevérek védelméért. 1977 óta Európában hárman haltak meg denevérek által terjesztett EBL (European Bat Lyssavirus) okozta fertőzés következtében. Szakértők szerint csekély a valószínűsége annak, hogy valakit ez a vírus megfertőz. Nagy-Britannia gyakorlatilag veszettség mentes országnak számít. Az AP szerint a szigetországban legutóbb 1902-ben tudtak embernél veszettséget előidéző fertőzést kimutatni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?