Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Átadták az Infopark központi épületét

MTI
2002.11.27. 09:24
Átadták az Infopark központi szolgáltató épületét kedden. Az Infopark Fejlesztési Rt. mintegy 10 milliárd forintos beruházásában elkészült épület megnyitóján Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kiemelte: Magyarország számára létkérdés az információtechnológia fejlesztése az Európai Unióval és a világ fejlett országaival szembeni jelentős lemaradásának behozása. Ezt a célt jól szolgálja az Infopark mintegy 100 ezer négyzetméter hasznos alapterületű négy épülete.

Az Infopark Fejlesztési Rt. 99 százalékban a német IVG Holding Ingatlankezelő Részvénytársaság tulajdonában van. A központi épület csaknem 10 ezer négyzetméter bruttó hasznos alapterületén egyebek között inkubátorházat is kialakítanak. A központi épület mellett szintén kedden adták át a hasonló méretű B épületet is, ahol irodák lesznek.

Bernd Kottmann, az IVG Immobilien AG igazgatósági tagja elmondta: eddig 175 millió eurót fektettek az Infopark beruházásba és terveik szerint még további 100 millió eurós fejlesztést valósítanak meg a következő években. A bonni székhelyű IVG Immobilien AG 3,3 milliárd eurós ingatlanvagyonnal rendelkezik 11 európai országban. A cég évi 223 millió euró bérleti díjbevételével Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!