Judit
2 °C
7 °C

15 millióra emelkedik idén az orosz mobilosok száma

Der Standard
2002.11.28. 12:36
Mint minden országban, ahol a hatalmas távolságok miatt a vezetékes telefonhálózat kiépítése aránytalanul nagy költségekkel jár, Oroszországban is viharosan terjed a mobiltelefónia. Az ország legtöbb régiójában már hozzáférhetők a GSM-hálózatok, fehér foltokat az alacsony népsűrűségű területek jelentenek. Különösen az agglomerációkban számít már mindennaposnak a mobiltelefon. Moszkva 8,7 millió lakosára például 5 millió vezetékes és 2,5 millió mobiltelefon előfizető jut. Az országban összesen 80, jórész csak helyi szinten működő szolgáltató van.

Bár a külföldi befektetők érdeklődése a világszerte tapasztalható gazdasági szélcsend következtében megcsappant, várható a kisebb orosz szolgáltatók átvétele és összeolvadása. A mobilpiac legnagyobb szereplői a MTS, Vimpelcom és a Megafon, melyek együttesen 90 százalékos részt képviselnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?