Árpád
-2 °C
3 °C

Megkülönböztető jelzést kaphatnak az EU-ban a génmódosított élelmiszerek

MTI
2002.11.29. 12:08
Az Európai Unió agrárminiszterei csütörtökön megállapodtak, hogy az unióban forgalomba kerülő, génmanipulált alkotórészeket tartalmazó élelmiszereket megkülönböztatő jelzéssel látják el. Több órás vita után a miniszterek abban állapodtak meg, hogy azon élelmiszerek csomagolásán kell a megkülönböztető jelzést feltüntetni, amelyekben legalább 0,9 százalékban genetikailag módosított alkotórész van jelen. Az EU Bizottság korábban az egyszázalékos határt javasolta.

A végleges elfogadáshoz a javaslatot az Európai Parlament is megvitatja, amely korábban a 0,5 százalékos küszöbérték mellett állt ki. Környezetvédő szervezetek vizsgálatai szerint az európai unió lakosságának 70 százaléka elutasítja a genetikailag módosított élelmiszereket és 90 százalék akarja a megkülönböztető jelzés bevezetését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?