Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Januárban nyit a Hallgatói Információs Központ

MTI
2002.11.30. 21:13
Tesztelhetik a diákok a hallgatói információs központ rendszerét a teljes körű megnyitás előtt, az érdeklődők december 13. és 20. között regisztrálhatják magukat. A Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ a felsőoktatás résztvevői számára 2003. január 3-án nyitja meg kapuit.

Az oktatási tárca háttérintézményének célja, hogy a hallgatókat, oktatókat, és kutatókat segítse az információk, a tudás megszerzésében.

A tesztre jelentkezőket 30 számítógép várja, amelyekről korlátozás nélkül elérhetik a világhálót, és megismerkedhetnek az elektronikus információs szolgáltatás által ingyenesen közzétett tudományos keresőrendszerekkel. A tesztelésen résztvevők regisztrációja ingyenes és egy évig érvényes.

Rohrböck Kinga, kommunikációs referens az MTI-nek elmondta: a központot december 12-én Magyar Bálint oktatási miniszter avatja fel.

A 1,5 milliárd forintos beruházással kialakított központ 6800 négyzetméteren hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 11 óráig várja a diákokat. A hallgatók számára 300 számítógépen ingyenes internet-elérhetőség, és elektronikus információs szolgáltatás áll majd rendelkezésre. A központ kialakításához az informatikai tárca 200 millió forinttal járult hozzá.

A központban ezentúl jegyzet- és könyvesbolt, fénymásoló szolgáltatás, valamint kávéház is helyet kapott.