Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Januárban nyit a Hallgatói Információs Központ

MTI
2002.11.30. 21:13
Tesztelhetik a diákok a hallgatói információs központ rendszerét a teljes körű megnyitás előtt, az érdeklődők december 13. és 20. között regisztrálhatják magukat. A Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ a felsőoktatás résztvevői számára 2003. január 3-án nyitja meg kapuit.

Az oktatási tárca háttérintézményének célja, hogy a hallgatókat, oktatókat, és kutatókat segítse az információk, a tudás megszerzésében.

A tesztre jelentkezőket 30 számítógép várja, amelyekről korlátozás nélkül elérhetik a világhálót, és megismerkedhetnek az elektronikus információs szolgáltatás által ingyenesen közzétett tudományos keresőrendszerekkel. A tesztelésen résztvevők regisztrációja ingyenes és egy évig érvényes.

Rohrböck Kinga, kommunikációs referens az MTI-nek elmondta: a központot december 12-én Magyar Bálint oktatási miniszter avatja fel.

A 1,5 milliárd forintos beruházással kialakított központ 6800 négyzetméteren hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 11 óráig várja a diákokat. A hallgatók számára 300 számítógépen ingyenes internet-elérhetőség, és elektronikus információs szolgáltatás áll majd rendelkezésre. A központ kialakításához az informatikai tárca 200 millió forinttal járult hozzá.

A központban ezentúl jegyzet- és könyvesbolt, fénymásoló szolgáltatás, valamint kávéház is helyet kapott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!