Valér
-2 °C
0 °C

Új magyar fejlesztésű tűzfalszoftver: Zorp Professional 2.0

Index
2002.12.02. 15:05
A BalaBit IT Kft. kiadta a Zorp Professional 2.0-t, a teljesen magyar fejlesztésű tűzfalszoftver legújabb verzióját. A Zorp Professional 2.0 a tűzfalak közül a ma legmodernebbnek számító altípust, az alkalmazás szintű, moduláris proxy tűzfal technológiát képviseli.
Ez a módszer jóval nagyobb biztonságot nyújt, mint a hagyományos csomagszűrő tűzfalak, ugyanakkor a végfelhasználó szempontjából észrevétlenül (transzparensen) működnek. A Zorp Professional 2.0 saját operációs rendszerrel és programozási nyelvvel (Python) rendelkezik. Ennek, illetve az erre épülő grafikus kezelői felületnek köszönhetően az adminisztátorok rendkívül rugalmasan, az egyedi igények messzemenő figyelembevételével állíthatják be a rendszert.
Ez a távoli felügyeletre is alkalmas grafikus eszköz a Zorp Management System (ZMS), amely akár több tűzfal egyidejű, központi menedzselését is lehetővé teszi. A szoftver kiegészítő moduljai révén alkalmas a magas rendelkezésre állású környezetek (HA-k), illetve a virtuális magánhálózatok (VPN-ek) támogatására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!