Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Együttműködés a védett állatok csempészése ellen

MTI
2002.12.03. 11:09
A védett fajok és veszélyes állatok vadászatának és kereskedelmének megakadályozására írt alá együttműködési megállapodást Arnold Mihály, a vám- és pénzügyorség országos parancsnoka és Ori István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) közigazgatási államtitkára kedden Budapesten.

Arnold Mihály elmondta: a felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy kölcsönösen tájékoztatják egymást a tudomásukra jutott természetkárosító cselekményekrol, valamint a hatályos jogszabályokról. Emlékeztetett arra, hogy tavaly 15 esetben kíséreltek meg - elsősorban olasz állampolgárok - az országba csempészni összesen mintegy 21 ezer kisállatot 400 millió forint értékben. Az idén 18 alkalommal 25 millió forint értékű védett állatot próbáltak a határokon illegálisan átjuttatni.