Judit
2 °C
7 °C

A Windows adminisztrációja olcsóbb, mint a Linuxé

c|net
2002.12.04. 11:02
Az IDC kutatóintézet hétfőn kiadott, a Microsoft által finanszírozott tanulmánya szerint a Windows szerverek adminisztrációja olcsóbb, mint a linuxos gépeké. Noha a Linux-alapú webszerverek olcsóbban üzemeltethetők, mint a Windows-webszerverek, a biztonsági, nyomtató- és fájlszerverek esetében a windowsos gépek bizonyultak olcsóbbnak.

A linuxos nyomtatószerverek üzemeltetési költsége egy ötéves periódus alatt 107 ezer dollárra becsülte a tanulmány, míg a Windows-szerver költségei 87 ezer dollár körül alakultak. A linuxos webszerverek üzemeltetése ezer dollárral volt olcsóbb öt év alatt, mint a hasonló windowsos szerveré. A felmérés 104 amerikai vállalat megkérdezésével készült, a cégektől 100 felhasználót kiszolgáló szerverek ötéves időszakra szóló üzemeltetési költségét kérdezték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?