Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Designpályázat Budapest tereinek áttervezésére

Index
2002.12.04. 12:17
Félmillió forintos összdíjazású nyílt ötlet- és látványtervpályázatot hirdet a Másik Oldal - Ökoszociális Mozgalom Budapest nagyobb tereinek emberközeli és gyalogosbarát közterületi átalakítására. A pályázati kiírás fő eleme, hogy az érintett közterek mai közlekedési csomópontjai jórészt a föld alá kerüljenek, úgy, hogy az új, felszín alatti csomópontok kialakítása a mai gépkocsiforgalmat lehetőleg ne korlátozza. A felszínen kialakuló közterek viszont visszanyerjék a motorizáció elterjedése előtti funkciójukat - valódi fórumokká váljanak.

A hangsúly a kreativitásra esik, nem szükséges tehát a tervek részletes kidolgozása és az apróbb kérdések megválaszolása. Kiemelten fontos ugyanakkor, hogy az elkészült vázlatrajzok óriásplakáton történő bemutatásra alkalmasak legyenek, felkeltsék a széles közönség érdeklődését. A pályázatokkal kapcsolatos kérdéseket a masikoldal@okoszocialis.hu címen várják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?