Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Magyar fejlesztésű mobil és internetes fizetési rendszer

MTI
2002.12.04. 13:41
Új mobil- és internetes fizetési rendszert dolgozott ki egy 15 magyarországi és külföldi vállalatokból álló konzorcium, a Semops elnevezésű projekt költségvetése 6 millió euró volt. A rendszert 15 magyarországi és külföldi vállalatokból álló konzorcium dolgozta ki. A konzorcium tagja többek között a Motorola Magyarország Kft., a Bull Magyarország, a Deloitte and Touche Kft., a Raiffeisen Bank, a Kereskedelmi és Hitelbank, a görög Vodafone-Panafon, valamint a Westel Mobil Rt.

A projekt költségeinek több mint felét uniós pályázati támogatással finanszírozták, a fennmaradó részt a konzorcium tagjai biztosították. Vilmos András projektvezető, a SafePay Systems Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az alkalmazás lehetővé teszi a digitális tartalomletöltést és az elektronikus portálokról történő vásárlást, mobil és internetes környezetben.

Vilmos András a budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ez a fejlesztés kizárólag számlához kapcsolódó fizetést tesz lehetővé, és nem kapcsolódik hitelkártyához. A felhasználók bankon, vagy mobilszolgáltatón keresztül akár mobil, akár internetes vásárlások lebonyolítására használhatják a rendszert, amely a tervek szerint 2006-ban már teljes körűen elérhető lesz az Európai Unió országaiban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!