Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar fejlesztésű mobil és internetes fizetési rendszer

MTI
2002.12.04. 13:41
Új mobil- és internetes fizetési rendszert dolgozott ki egy 15 magyarországi és külföldi vállalatokból álló konzorcium, a Semops elnevezésű projekt költségvetése 6 millió euró volt. A rendszert 15 magyarországi és külföldi vállalatokból álló konzorcium dolgozta ki. A konzorcium tagja többek között a Motorola Magyarország Kft., a Bull Magyarország, a Deloitte and Touche Kft., a Raiffeisen Bank, a Kereskedelmi és Hitelbank, a görög Vodafone-Panafon, valamint a Westel Mobil Rt.

A projekt költségeinek több mint felét uniós pályázati támogatással finanszírozták, a fennmaradó részt a konzorcium tagjai biztosították. Vilmos András projektvezető, a SafePay Systems Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az alkalmazás lehetővé teszi a digitális tartalomletöltést és az elektronikus portálokról történő vásárlást, mobil és internetes környezetben.

Vilmos András a budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ez a fejlesztés kizárólag számlához kapcsolódó fizetést tesz lehetővé, és nem kapcsolódik hitelkártyához. A felhasználók bankon, vagy mobilszolgáltatón keresztül akár mobil, akár internetes vásárlások lebonyolítására használhatják a rendszert, amely a tervek szerint 2006-ban már teljes körűen elérhető lesz az Európai Unió országaiban.