Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdődött az Elcomsoft elleni per

pte
2002.12.05. 10:11
Az amerikai kormány kezdeményezésére megkeződött az orosz Elcomsoft szoftvercég elleni per. A bírósági eljárás a vitatott Digital Millennium Copyright Act (DMCA) jogszabály első komoly próbája is egyben. Az államügyészség azt rója fel az orosz cégnek, hogy az általuk fejlesztett Advanced eBook Prozessor alkalmazással elektronikus bűncselekmények elkövetésére alkalmas eszközt hoztak létre. A védelem ezzel szemben arra épül, hogy a program csupán az eBook tulajdonosoknak segít, hogy elkészíthessék saját jogos biztonsági másolatukat.

Az Elcomsoft elleni per késedelmesen indult, mert a szoftvereszközt fejlesztő programozó, Dimitrij Szkljarov illetve a cég ügyvezetője, Alexander Katalov nem kapta meg az amerikai vízumot. A programozót tavaly a DMCA alapján az USA-ban letartóztatták, de az ügyészséggel kötött vádalku nyomány szabadlábra helyezték. Szkljarov kötelezte magát, hogy a cége ellen tanúskodik majd.