Aliz
6 °C
14 °C

Java nélkül nincs Windows?

Yahoo!
2002.12.05. 14:46
A Sun Microsystems bíróság közbeavatkozását kéri, hogy legnagyobb konkurense, a Microsoft integrálja a Sun által fejlesztett Java programnyelvet a Windows operációs rendszerbe. A Sun kedden, a Microsoft elleni civil kezdeményezésű kartelljogi pert meghallgatásán nyújtotta be a vonatkozó beadványát.

Az illetékes bíró hangsúlyozta, hogy nem köti koollégája, Colleen Kollar-Kotelly döntése, aki a Microsoft, az amerikai igazságügyi minisztérium és a szövetségi államok közt folyó eljárásban a múlt hónap folyamán a korábbi, túl enyhének tartott kiegyezés mellett tette le a voksát.

A Sun elképzelései szerint a bíróság azonnali hatállyal utasíthatná a Microsoftot, és nem várnák meg ezzel az eljárás 2003-ra várható végeredményét. A Microsoft ügyvédje szerint a Sun követelése "radikális" és a korábbi döntések nyomán nem is látszik igazoltnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?