Ágnes
-5 °C
2 °C

Letölthető zenét kínál a Mediamarkt

ZDNet
2002.12.09. 12:26
A Mediamarkt elektronikai áruház költségtérítéses internetes zeneforgalmazással próbálkozik Németországban. A Hotvision.de cím alatt berendezett portál kínálatában 0,79 és 1,99 euró közötti áron szerepelnek a letöltésre váró számok.

"A zenék online vásárlása egyre népszerűbb lesz" - kommentálta a lépést Klaus-Peter Voigt, a Mediamarkt AG ügyvezető igazgatója. A tervek szerint a kínálatot piac fejlődésével párhuzamosan szélesítik. A katalógus jelenleg 40 ezer zeneszámot tartalmaz, valamennyit a másolásvédett Windows Media formátumban. A vállalat szerint a számok letöltéséhez, CD-re írásához, vagy más lejátszókba átviteléhez a Windows Media Playeren kívül más alkalmazásra nincs szükség. Viszont a WMP-nek legalább 7.1-es verziószámúnak kell lennie, a korábbi változatokkal már a letöltés sem indul be.

A felhasználók a vásárlás előtt bármely számból 30 másodperces ingyenes részletet hallgathatnak meg. Fizetni most még csak a Paybox közbeiktatásával lehet, de a vállalat ezen a téren is fejlesztést ígér.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!