Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Az internetezés nem osztja meg a családot

Magyar Hírlap
2002.12.09. 14:24
Az internetezés nincs elidegenítő hatással a családtagokra - derült ki a World Internet Project 2002-es magyarországi felméréséből, melyet a Magyar Hírlap ismertetett. A többfős, otthoni internet-hozzáféréssel rendelkező háztartások 90 százalékában vélik úgy, hogy az internet jelenléte a családtagok életében egyáltalán nem változtatta meg az együtt töltött időt.

A Tárki és az ITTK 2002 őszén 5200 fős, országos reprezentatív mintán vizsgálta a magyar lakosság számítógép- és internethasználati szokásait a nemzetközi World Internet Project elnevezésű kutatás keretében. A vizsgálat egy kérdésblokkja a családokon belüli internethasználatot térképezte fel.
A többfős magyar háztartások csaknem tíz százalékában van internetkapcsolat. A felmérés eredményei szerint az internettel ellátott otthonokban lakók jelentős hányada (86 százalék) még sohasem tapasztalta, hogy valamelyik családtagja elhanyagolná az internetezés miatt. Szerintük ilyesfajta problémákat sokkal inkább okoz a televízió, mintsem az internet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!