Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az internetezés nem osztja meg a családot

Magyar Hírlap
2002.12.09. 14:24
Az internetezés nincs elidegenítő hatással a családtagokra - derült ki a World Internet Project 2002-es magyarországi felméréséből, melyet a Magyar Hírlap ismertetett. A többfős, otthoni internet-hozzáféréssel rendelkező háztartások 90 százalékában vélik úgy, hogy az internet jelenléte a családtagok életében egyáltalán nem változtatta meg az együtt töltött időt.

A Tárki és az ITTK 2002 őszén 5200 fős, országos reprezentatív mintán vizsgálta a magyar lakosság számítógép- és internethasználati szokásait a nemzetközi World Internet Project elnevezésű kutatás keretében. A vizsgálat egy kérdésblokkja a családokon belüli internethasználatot térképezte fel.
A többfős magyar háztartások csaknem tíz százalékában van internetkapcsolat. A felmérés eredményei szerint az internettel ellátott otthonokban lakók jelentős hányada (86 százalék) még sohasem tapasztalta, hogy valamelyik családtagja elhanyagolná az internetezés miatt. Szerintük ilyesfajta problémákat sokkal inkább okoz a televízió, mintsem az internet.