Ábrahám
17 °C
29 °C

Átadták a Kármán Tódor-díjakat

MTI
2002.12.11. 15:25
A magyar oktatás, képzés, felnőttoktatás és tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért Kármán Tódor-díjakat adott át szerdán Magyar Bálint oktatási miniszter.

Az Oktatási Minisztériumban tartott díjkiosztón Boda Miklós, az Ericsson Magyarország Kft. kutatás-fejlesztési ágazatának igazgatója, Csapody Miklós, a General Electric Hungary Rt. tanácsadója, valamint a Graphisoft R and D Rt., a KITE Rt. és a Varinex Informatikai Rt. képviselői vehették át a 2000-ben OM-rendelettel alapított díjat.

A miniszter ünnepi beszédében elmondta: fontos kérdés, hogy a gazdasági életben is hasznosuljon a felsőoktatás tevékenysége. Ösztönözi és elismeri kell, ha a gazdasági élet szereplői feladatot vállalnak a felsőoktatásban. A kutatási-fejlesztési tevékenységet pedig meg kell próbálni egyre inkább a felsőoktatáshoz kötni.

2000 óta tíz Kármán Tódor-díjat adtak át, kilenc jogi és egy magánszemély részesült az elismerésben. Idén azonban megváltoztak ezek az arányok, hiszen két magánszemély is van az öt díjazott között.