Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átadták a Kármán Tódor-díjakat

MTI
2002.12.11. 15:25
A magyar oktatás, képzés, felnőttoktatás és tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért Kármán Tódor-díjakat adott át szerdán Magyar Bálint oktatási miniszter.

Az Oktatási Minisztériumban tartott díjkiosztón Boda Miklós, az Ericsson Magyarország Kft. kutatás-fejlesztési ágazatának igazgatója, Csapody Miklós, a General Electric Hungary Rt. tanácsadója, valamint a Graphisoft R and D Rt., a KITE Rt. és a Varinex Informatikai Rt. képviselői vehették át a 2000-ben OM-rendelettel alapított díjat.

A miniszter ünnepi beszédében elmondta: fontos kérdés, hogy a gazdasági életben is hasznosuljon a felsőoktatás tevékenysége. Ösztönözi és elismeri kell, ha a gazdasági élet szereplői feladatot vállalnak a felsőoktatásban. A kutatási-fejlesztési tevékenységet pedig meg kell próbálni egyre inkább a felsőoktatáshoz kötni.

2000 óta tíz Kármán Tódor-díjat adtak át, kilenc jogi és egy magánszemély részesült az elismerésben. Idén azonban megváltoztak ezek az arányok, hiszen két magánszemély is van az öt díjazott között.