Ilona
17 °C
32 °C

IBM számítógépeket kapnak az ovisok

Index
2002.12.18. 10:57
Az IBM Csehország és Ausztria után Magyarországon is elindítja "KidSmart" programját, melyben gyermekeknek készített, biztonságos, színes, ütésálló és a kicsik méreteire szabott házzal és bútorzattal ellátott korszerű számítógépeket adományoz óvodáknak. A gépekhez magyar nyelvű készségfejlesztő alkalmazásokat is biztosít. Az első számítógépeket Csepeli György, az IHM államtitkára és az IBM Magyarországi Kft vezérigazgatója, Dietrich Rössner adja át szerdán egy zirci óvodának.

A gyerekek úgy ismerik meg a számítógépet, mint egy játékot. A kezdeményezés révén óvodások tízezrei férhetnek hozzá a számítógéphez, sajátíthatják el a számítástechnikával kapcsolatos alapkészségeket és fogalmakat. A program az IBM szerint hidat nyújt a "digitális szakadék" felett, amely elválasztja egymástól az alacsonyabb jövedelmű családok gyermekeit a tehetősebbektől.

A KidSmart program az utóbbi évek legnagyobb jótékonysági kezdeményezése az IBM-nél, melyet az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal valamint az Oktatási Minisztériummal együttműködve valósít meg. Eddig világszerte 6300 terminál került elhelyezésre összesen 7,5 millió dollár értékben.