Ágnes
-5 °C
2 °C

IBM számítógépeket kapnak az ovisok

Index
2002.12.18. 10:57
Az IBM Csehország és Ausztria után Magyarországon is elindítja "KidSmart" programját, melyben gyermekeknek készített, biztonságos, színes, ütésálló és a kicsik méreteire szabott házzal és bútorzattal ellátott korszerű számítógépeket adományoz óvodáknak. A gépekhez magyar nyelvű készségfejlesztő alkalmazásokat is biztosít. Az első számítógépeket Csepeli György, az IHM államtitkára és az IBM Magyarországi Kft vezérigazgatója, Dietrich Rössner adja át szerdán egy zirci óvodának.

A gyerekek úgy ismerik meg a számítógépet, mint egy játékot. A kezdeményezés révén óvodások tízezrei férhetnek hozzá a számítógéphez, sajátíthatják el a számítástechnikával kapcsolatos alapkészségeket és fogalmakat. A program az IBM szerint hidat nyújt a "digitális szakadék" felett, amely elválasztja egymástól az alacsonyabb jövedelmű családok gyermekeit a tehetősebbektől.

A KidSmart program az utóbbi évek legnagyobb jótékonysági kezdeményezése az IBM-nél, melyet az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal valamint az Oktatási Minisztériummal együttműködve valósít meg. Eddig világszerte 6300 terminál került elhelyezésre összesen 7,5 millió dollár értékben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!