Jenő
-2 °C
6 °C

Linuxot ajándékoz a német belügy

Der Standard
2002.12.16. 11:17
A német szövetségi belügyminisztérium alá tartozó információtechnológiai biztonsági hivatal az érdeklődő felhasználóknak a postai költségek fedezése esetén egy különleges Linux változatot küld ki.

A Knoppix elnevezésű operációsrendszer egy teljes értékű Linux, amely telepítés nélkül, CD-ről is futtatható. Az ingyenes operációs rendszer erényei közé tartozik a grafikus- és hangkártyák, SCSI és USB eszközök és más perifériák széles körű támogatása és automatikus felismerése.

Így a Linuxot bárki a saját számítógépén kipróbálhatja, anélkül hogy bármit telepíteni jellene, vagy be kellene avatkozni a jelenlegi konfigurációba.
A Knoppix használatának feltétele a bootolásra képes CD meghajtó, legalább 486-os processzor. Szöveges üzemmódban 16 MB memóriát igényel, a grafikus KDE használata esetén pedig legalább 96, de inkább 128 MB-ot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?