Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A japánok megapixeles mobilkijelzőt szeretének

ZDNet
2002.12.16. 15:49
A mobiltelefonba épített digitális kamera egyre nagyobb szerepet játszik Japánban az új készülékek vásárlásánál. Egy felmérésben 332 digicam-mobil felhasználó válaszai alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a vásárlóknak olyan kamerára volna szükségük, amely sötét háttér és nagy zoomolás mellett is jó képeket készít. Ennek oka, hogy a japánok állítólag szinte csak hétköznap este 19 és 20 óra között, illetve a hétvégén használják a beépített kamerát.

A felhasználók szerint a 300 000 pixel elég sovány ahhoz, hogy a bezoomolt tárgyakat fotóminőségben tudják rögzíteni. A mobilos fényképészek igényeinek kielégítésére a megkérdezettek 60 százaléka beépített vakut, illetve tájkép- és éjszakai fotózás szerint megválasztható beállításokat óhajt a készülékgyártóktól.

A megkérdezettek több mint 45 százaléka azt nyilatkozta, hogy a régebbi modelljeiket legalább egy megapixeles készülékre akarják lecserélni. Ugyanakkor 39 százalékuk már félmillió pixellel beérné.