Árpád
-2 °C
4 °C

Exportra gyártó céget hoztak létre magyar szoftvercégek

MTI
2002.12.18. 16:02
Tizenkét magyar szoftverfejlesztő cég, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, valamint az Amerikai Kereskedelmi Kamara kezdeményezésére és aktív támogatásával, egy exportszolgáltatásra irányuló közös szervezetet hozott létre. A 24 millió forint törzstőkével létrehozott HSA Magyar Szoftverfejlesztő Kft feladata a cégek egységes export szolgáltatási arculatának elkészítése és a cégek bevezetése a globális szoftverexport-iparba.

A globális szoftverexport-ipar jelenleg elsősorban Indiában, Írországban és Izraelben rendelkezik erőforrásokkal, de egyre nagyobb hangsúlyt kap Kína, a Fülöp-szigetek, Oroszország és néhány közép-kelet-európai ország is. A cégek várakozása szerint a HSA Kft és a majd ennek mintájára szerveződő magyarországi exportorientált szoftverfejlesztő klaszterek által termelt árbevétel négy-hat éven belül elérheti az évi egymilliárd dollárt.

A klaszterek létrehozása, vagyis kis és közepes vállalatok összefogása azért szükséges, mert a globális szoftveripar elsősorban nagyobb létszámú cégek számára jelent üzleti lehetőséget. A HSA-ban tömörült cégek együttes szoftver fejlesztő kapacitása jelenleg meghaladja a 700 főt és a további várható belépő cégekkel együtt jövő év közepére várhatóan eléri az ezret. A HSA Kft szervezői várják további cégek és szervezetek csatlakozását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?