Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Linuxot kapnak az elektronikai eszközök

TecChannel
2002.12.19. 09:57
A két japán elektronikai óriás, a Sony és a Matsushita (Panasonic) bejelentették, hogy szórakoztató-elektronikai eszközökbe szánt Linuxot fejlesztenek. A Matsushita szóvivője, Akira Kadota szerint a vállalatok a készülékek operációs rendszerét a kerneltől kiindulva fejlesztik. Az első munkafázist 2003 közepén zárják le.

A nyílt forráskódú operációs rendszer viszonylag kedvező fejlesztési kötségei mellett a Sony és a Matsushita a független programozói közösség segítségére is számít. Cserében az eredményeket a GNU GPL licenc alatt jelentetik meg.

A Sony szóvivője, Shinji Obana szerint még a bootolási időt és a valós idejű teljesítményt kell javítani, hogy a Linux az elektronikai eszközökpiacán megvethesse a lábát. Ezeket a pontokat a Linux fejlesztése során nem kezelték a fontosságuknak megfelelően.