Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megállapodás a kisebbségi önkormányzatok és az IHM között

2002.12.20. 12:00
Együttműködési megállapodást írtak alá az országos kisebbségi önkormányzatok és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A megállapodás értelmében az IHM tájékoztatja az országos kisebbségi önkormányzatokat kiemelt kezdeményezéseiről, valamint az információs társadalom és az EU-integráció nemzetközi együttműködést érintő aktuális kérdéseiről; az IHM és az országos kisebbségi önkormányzatok képviselőiből pedig létrehozzák a Nemzeti Kisebbségi Informatikai Kollégiumot együttműködésük koordinálására.

Az együttműködés keretében az IHM tájékoztatja az országos kisebbségi önkormányzatokat az általa készített, azok tevékenységét, céljait sajátosan érintő előterjesztésekről, koncepciókról és egyeztetett véleményük kikéréséről. Az országos nemzeti és etnikai kisebbségi önkormányzatok vállalják, hogy közreműködnek az IHM által meghirdetett "Intelligens (digitális) település" akcióprogramjában. Az IHM a megállapodás szerint rendelkezésre álló eszközeivel elősegíti a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségeknek az információs technológia fejlődésével való lépéstartást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?