Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szélerőművek épülhetnek Békés megyében

MTI
2002.12.23. 17:43
Két év múlva mintegy 40 szélerőmű építését kezdhetik meg Békés térségében - hangzott el a Békés megyei város polgármesterének sajtótájékoztatóján hétfőn. Pataki István elmondta: a dél-magyarországi áramszolgáltató lehetőséget kapott szélerőművek építtetésére, ezek közül több Békés város térségében épülhet meg, mivel a meteorológiai adatok szerint a környéken energiatermelésre megfelelő a széljárás.

Az erőműveket építő cég előrehaladott tárgyalásban van a földtulajdonosokkal és az önkormányzattal is, amely határozata szerint megfelelő környezetvédelmi hatáselemzések után nem zárkózik el az erőművek megépítésének engedélyezésétől. A tényleges építkezések megkezdését egyéves szélerő-mérés és a már említett hatáselemzések előzik meg, ami után mintegy két év múlva kerülhet sor az alapok lerakására.