Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszületett az első klónbébi?

MTI
2002.12.27. 08:25
Brigitte Boisselier francia tudósnő szerint klónozott bébi jött a világra. "A kislány csütörtökön, császármetszéssel született" - mondta az AFP-nek telefonon az amerikai Miamiból a francia biokémikusnő, a Raeliánus szekta által emberklónozásra létrehozott Clonaid cég vezetője. Ezen kívül csak annyit árult el, hogy a szülés "nagyon jól ment", de jelezte: pénteken nyilvános bemutatót tart Florida államban.

Boisselier már november végén beharangozta, hogy egy amerikai nő, aki klónozott magzatot hord a szíve alatt, hamarosan szülni fog. Ha a születés független forrásból is megerősítést nyer, akkor ez az első gyermek, akit klónozással nyertek, és akinek születése a nyilvánosság előtt ismertté vált.

A Raeliens szektát, amely 1997-ben Las Vegasban jegyeztette be a Clonaidet, a hívek által Rael néven emlegetett Claude Vorilhon francia újságíró alapította, aki Québecben él. A szekta szerint a klónozás lehetővé teszi az örök emberi életet.

Sok szakértő felelőtlennek ítélte ezt a kísérletezést, és az emberklónozás világméretű betiltását szorgalmazta. De nem tudták megállítani a versenyt, amely az első klónozott bébi világra hozataláért megindult.