Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Megszületett az első klónbébi?

MTI
2002.12.27. 08:25
Brigitte Boisselier francia tudósnő szerint klónozott bébi jött a világra. "A kislány csütörtökön, császármetszéssel született" - mondta az AFP-nek telefonon az amerikai Miamiból a francia biokémikusnő, a Raeliánus szekta által emberklónozásra létrehozott Clonaid cég vezetője. Ezen kívül csak annyit árult el, hogy a szülés "nagyon jól ment", de jelezte: pénteken nyilvános bemutatót tart Florida államban.

Boisselier már november végén beharangozta, hogy egy amerikai nő, aki klónozott magzatot hord a szíve alatt, hamarosan szülni fog. Ha a születés független forrásból is megerősítést nyer, akkor ez az első gyermek, akit klónozással nyertek, és akinek születése a nyilvánosság előtt ismertté vált.

A Raeliens szektát, amely 1997-ben Las Vegasban jegyeztette be a Clonaidet, a hívek által Rael néven emlegetett Claude Vorilhon francia újságíró alapította, aki Québecben él. A szekta szerint a klónozás lehetővé teszi az örök emberi életet.

Sok szakértő felelőtlennek ítélte ezt a kísérletezést, és az emberklónozás világméretű betiltását szorgalmazta. De nem tudták megállítani a versenyt, amely az első klónozott bébi világra hozataláért megindult.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!