Árpád
-2 °C
4 °C

Szelektív hulladékgyűjtés Keszthelyen

MTI
2002.12.27. 08:46
Közel 84 millió forint költséggel elkészült és január 2-án megkezdi működését Keszthely egy-egy új hulladéklerakó állomása és hulladékudvara; a létesítmény egyúttal az egyik alállomása lesz a 8,1 milliárdos beruházással megvalósítandó Nyugat-Balaton - Zala-völgy ISPA-támogatású hulladékkezelő hálózatnak.

Végh Szilárd, a Városüzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a szelektív hulladékgyűjtésen alapuló - 11 hulladékszigettel és korszerű gyűjtő járművel rendelkező - rendszer fejlesztésének 83,5 millió forint költségéből 31,5 milliót a szaktárca finanszírozott.

A papír-, műanyag- és üveghulladékot befogadó konténereket január 2-án helyezik ki; a komposztálható, valamint a környezetre veszélyes háztartási anyagokat, akkumulátorokat, ceruzaelemeket a hulladékudvar fogadja.

A következő időszakban folyamatosan vonják be a tágabb körzet településeit is a szolgáltatásba, a bővítésre és a hulladék további feldolgozására pedig 2003-ban újabb pályázatot adnak be - tájékoztatott az ügyvezető igazgató.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?