Friderika
12 °C
29 °C

Szelektív hulladékgyűjtés Keszthelyen

MTI
2002.12.27. 08:46
Közel 84 millió forint költséggel elkészült és január 2-án megkezdi működését Keszthely egy-egy új hulladéklerakó állomása és hulladékudvara; a létesítmény egyúttal az egyik alállomása lesz a 8,1 milliárdos beruházással megvalósítandó Nyugat-Balaton - Zala-völgy ISPA-támogatású hulladékkezelő hálózatnak.

Végh Szilárd, a Városüzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a szelektív hulladékgyűjtésen alapuló - 11 hulladékszigettel és korszerű gyűjtő járművel rendelkező - rendszer fejlesztésének 83,5 millió forint költségéből 31,5 milliót a szaktárca finanszírozott.

A papír-, műanyag- és üveghulladékot befogadó konténereket január 2-án helyezik ki; a komposztálható, valamint a környezetre veszélyes háztartási anyagokat, akkumulátorokat, ceruzaelemeket a hulladékudvar fogadja.

A következő időszakban folyamatosan vonják be a tágabb körzet településeit is a szolgáltatásba, a bővítésre és a hulladék további feldolgozására pedig 2003-ban újabb pályázatot adnak be - tájékoztatott az ügyvezető igazgató.