Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elemző szűrés a dDoS támadások ellen

Heise.de
2002.12.28. 10:28
Az NTT japán távközlési konszern talált egy lehetőséget arra, hogyan lehet a hálózatba kötött számítógépeket a dDoS (distributed Denial of Service) támadásoktól megvédeni. A Nihon Keizai Shimbun beszámolója szerint az NTT eljárása az egyes hálózatok belépési pontjain álló routereket felügyeli. Az elosztók újabb funkciója az adatcsomagok elemzése, kiemelve közülük azokat, amelyek támadóktól érkeznek. Ezzel egyidejűleg lenyomozzák a kiszűrt adatcsomagok kiindulási helyét is.

A támadás alatt a szűrés az adatcsomagok jellemzői illetve a felhasznált DoS módszer elemzésével válik lehetővé. Az NTT egyelőre nem közölt közelebbi részleteket az eljárásról, illetve hogy milyen berendezésekre van szükség az alkalmazásához.

A technológia jövőre gyakorlati teszteken bizonyíthat. A tesztek sikeres lezárulta után várhatóan kezdeményezik a felvételét a hálózati technológia szabványai közé.