Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felszabadul a nemzetközi telefonhívások piaca Lengyelországban

MTI
2002.12.29. 14:10
Lengyelországban 2003. január elsejétől felszabadítják a nemzetközi telefonhívások piacát, amely eddig az állami telefontársaság, a Telekomunikacja Polska SA monopóliuma volt; az új operátoroknak tevékenységük megkezdése előtt azonban meg kell állapodniuk a TP SA-val. Hivatalos bejelentés szerint a TP SA eddig a svéd Tele2 céggel írt alá ilyen megállapodást. A TP SA saját becslései szerint a liberalizáció következtében a nemzetközi telefonbeszélgetések piacának - ez évi mintegy 700 millió zloty (60 forint/zloty) bevételt hozott - 20-40 százalékát veszítheti el.

Az új szolgáltatók lehetőségeit korlátozzák az előfizetőkre váró kényelmetlenségek is: minden hívás előtt be kell ütniük ugyanis egy négy- vagy ötjegyű előhívó számot, ráadásul külön szerződést kell kötniük az új operátorral, amely különféle biztosítékokat, bankgaranciát is követelhet tőlük. A belföldi interurbán beszélgetések területén már három nagyobb független operátor működik Lengyelországban: a Netia, a Telefonia Lokalna és az El-Net, ám ezeknek a TP SA-hoz viszonyítva összesen is csak kevesebb mint tizedannyi előfizetőjük van.