Piroska
-11 °C
-2 °C

Kevésbé tarka lehet az új Windows

Yahoo!
2003.01.06. 15:34
A Windows operációs rendszer következő változata minden valószínűség szerint visszafogottabb színvilágot alkalmaz, mint az aktuális verzió. A Longhorn kódnév alatt fejlesztett rendszer munkafelülete "kerekebbnek" hat, a színek nem annyira elmosódottak. Erről számolt be a PC Professionell számítástechnikai szaklap az operációs rendszer interneten hozzáférhető változatának, a Windows 2004 lehetséges alfájának tesztelése után.

A legfeltűnőbb elem a kezelőfelületen a Sidebar, az oldalról kihúzható, konfigurálható feladatlista, egy nagy órával megspékelve. Az Intéző adatkezelő szintén jóval kényelmesebb lett. A leglátványosabb újítások közé a teljesen átdolgozott adatrendszer, a Windows Future Storage (WinFS) tartozhat majd, amelyet az alfa változat még nem tartalmazott.

Szakértők abból indulnak ki, hogy az új rendszernél a fájlok lementésekor többszörös feljegyzés készül, így a felhasználók jelenleginél sokkal gyorsabban találhatják meg az anyagaikat.

A Microsoft még nem ad ki információt az új operációs rendszeréről. Ehhez még túl korai az idő, idézte a lap Brian Valentine-t, a szoftvercég Windows-részlegének alelnökét. A jelenlegi tervek szerint a Windows XP utóda 2004 második felében kerülhet piacra.