Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Lefedettség minden metróvonalon

Index
2003.01.09. 12:10
A Pannon GSM és a Westel együttműködése nyomán - a hálózati elemek közös, optimális alkalmazásával - mindkét mobilszolgáltató ügyfelei a budapesti metró és a kisföldalatti vonalainak teljes hosszában használhatják mobiltelefonjukat. A két cég a munkát közösen végezte el és az így telepített antennákat is közösen használják, üzemeltetik a budapesti metró hálózatán.

A fővárosi metróvonalak napi közel 1 millió utasa az összesen 42, többnyire felszín alatti állomás mindegyikén, továbbá az állomások közötti szakaszokon is szabadon telefonálhat, üzenetet küldhet vagy böngészheti a WAP oldalakat. A két meghatározó mobilszolgáltató évekkel ezelőtt kezdte meg és 2002. végén közös, összehangolt fejlesztés eredményeként fejezte be a metró lefedettségét biztosító hálózat kiépítését, így a Westel és a Pannon GSM ügyfelei a beszélgetések mellett a cégek nyújtotta minden szolgáltatást - SMS, WAP, MMS, GPRS - az utazás során is használhatnak.

A Vodafone vezérigazgatója, Vitai Attila a cég decemberi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a fővárosban erősek, de metróban egyelőre nem fejlesztenek.