Bérelhető szuperszámítógépek az IBM-nél

ZDNet
2003.01.09. 15:57
Az IBM új üzleti modellel próbálkozik "Supercomputing on demand" (szuperszámítógép kívánság szerint) néven. Az üzleti ügyfelek számára nyitott a lehetőség, hogy a saját szuperszámítógép beszerzése helyett alkalmanként vegyék igénybe a Power vagy Intel professzorokon alapuló számítógépek seregét. Így csak az igényelt kapacitás és a számítások végrehajtásához szükséges idő után kell fizetniük.

Az új szolgáltatás első ügyfele a kőolajkutatást végző amerikai Petroleum Geo-Services (PGS) lesz. A számítógépek teljesítményét az olajmezők feltérképezésére és feltárására használják.

Az IBM azt tervezi, hogy hálózatot épít ki a szuperszámítógépekből. Az első telep Poughkeepsie-ben, New York államban létesül, és további amerikai és nemzetközi berendezésekkel kapcsolják össze. A teljes hálózat több száz E-Server p655-ből áll majd, melyeket E-Server x335 és x345-ön alapuló Linux cluster fog össze.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek