Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Online roham az új Apple böngészőért

Heise.de
2003.01.09. 16:12
Több mint 300 000 felhasználó töltötte le kedd este óta az Apple Computer által a Macworld 2003 kiállításon bemutatott új Safari böngészőprogramot. Ezzel a szoftver az Apple MP3 lejátszóját, az iTunes-t is megelőzi.

Bár a legtöbb felhasználó lelkesen fogadja az új Mac böngészőt, az Apple fórumaiban már a Safari problémáit, és ezek házilagos elhárítását is tárgyalják. Például az új böngésző a régi bookmarkok importálása közben hajlamos ezeket nyomtalanul letörölni. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy az átállással megsemmisült a teljes felhasználói könyvtáruk. Instabil rendszerről illetve a Finder és a Classic környezet összeomlásáról is érkeztek hírek. Ez esetekben az adott program beállítási fájljának eltávolítása segíthet.

Az Apple mindenesetre szigorúan bétaváltozatként kínálja az első Safarit, vagyis a szoftverrel kapcsolatos hibákat nem lehet kizárni. Aki segíteni szeretne az Apple-nek, hogy eltűnjenek a hibák a Safariból, a böngésző jobb felső sarkában lapuló kis bogárra (bug, ugye) kattintva üzenhet a fejlesztőknek.